Hai apasa Like !Gropacuprosti.ro - faze tari, clipuri tari, filme tari, muzica nouaShare
Cele mai tari bancuri!

Cum este scoala (atunci si acum)

Robert aduce noul sau briceag la scoala sa-l arate colegilor.
 
1973 - Profesorul de Biologie deschide propriul sau briceag elvetian si impreuna cu ceilalti elevi se compara diferitele functii ale celor doua bricege.
 
2009 - Conducerea Politiei locale este alertata de pericolul unui copil frustrat, cu tendinte homicide. Scoala este inchisa in intregime. Trupele speciale iau scoala cu asalt. Robert este capturat dupa cateva impuscaturi cu somnifere si inchis intr-o celula. O echipa de psihologi soseste pentru a consilia colegii si profesorii traumatizati. Cladirea scolii ramane inchisa timp de 5 luni, este renovata complet si redeschisa
sarbatoreste de ministrul de interne.
 
Robert si Mark se bat langa scoala.
 
1973 - Se formeaza doua grupuri de colegi care fac galerie. Mark castiga, Robert are nasul spart. Cei doi isi dau mainile si totul se aranjeaza.
 
2009 - Politia este chemata la fata locului si-i salta pe amandoi. Una dintre mame depune plangere pentru vatamari si raniri, ambii sunt exmatriculati si nu mai termina nici acel an scolar. Robert ajunge motostivuitorist. Mark lucreaza la McDonalds.
 
Robert nu sta linistit si deranjeaza in timpul orei cu tipete.
 
1973 - Robert este consemnat dupa ore iar daca comportamentul se repeta risca o perioada de munca corectionala.
Rezultat - se linisteste imediat si nu mai deranjeaza clasa.
 
2009 - O echipa de medici diagnosticheaza un caz deosebit de grav de SDA (sindrom de deficit al atentiei). Robert primeste dimineata si seara doze zdravene de Ritalin, ajunge dependent de pastile si este apatic la ore. Dar nu mai deranjeaza.
Scoala obtine un loc in schema pentru un al treilea psiholog si fonduri suplimentare de la bugetul local, Robert fiind un caz deosebit de grav.
 
Robert loveste cu mingea de fotbal un geam. Incaseaza imediat o urecheala de la tatal sau.
 
1973 - Asigurarile platesc paguba, iar Robert se alege cu injumatatirea sumei banilor de buzunar. In continuare va fi mai atent.
 
2009 - Tatal lui Robert va fi denuntat de o vecina pentru abuz asupra copilului. Mama lui Robert declara ca copilul a mai fost lovit de tata cu noua sau zece luni in urma. Tatal lui Robert primeste 10 zile de arest preventiv.
Surorii mai mici a lui Roberts i se sugereaza de catre psiholoaga repartizata acestui caz ca si ea a fost maltratata. Mama lui Robert alege sa divorteze, Robert ramane ani de zile sub consiliere psihologica.
 
Colegul lui Robert, Ahmed, nu poate urmari orele din cauza ca nu cunoaste bine limba germana si va trebui sa repete clasa a opta.
 
1973 - Ahmed primeste ajutor in timpul vacantei de vara, se joaca mai mult cu prieteni vorbitori de germana si incheie scoala un an mai tarziu fara nicio problema.
 
2009 - Cazul Ahmed ajunge in fata Comisiei de Disciplina a scolii.
Presa considera atitudinea scolii incorecta. Germana nu trebuie sa fie mama tuturor limbilor. Oricine stie ca in numele limbii germane s-au comis deja destule orori. Cazul Ahmed este un exemplu clar al cresterii intolerantei fata de straini si discriminarii. Sub presiunea opiniei publice scoala aranjeaza o reexaminare cu intrebari din clasa a treia si Ahmed este promovat. Nu poate lua examenul de admitere la liceu, ajunge la profesionala si tot nu poate vorbi germana.
 
Robert arunca in luna mai o petarda ramasa de la Revelion in mijlocul unui furnicar.
 
1973 - Cateva din cele 4.360.238 de furnici din furnicar sunt omorate.
 
2009 - O activista Greenpeace aude de asta. Sunt chemate Organizatia pentru Protectia Animalelor, Ministerul Tineretului si Politia Criminala. Robert este diagnosticat intre altele ca inadaptat social, piroman latent si inclinat clar spre violenta. Parintii si fratii trebuie sa mearga la terapie psihologica de grup. Toate PC-urile din casa sunt inspectate in cautare de materiale incitante la violenta. Computerul lui Robert este confiscat dupa ce se gaseste instalat pe el violentul joc „Counterstrike“. Ministerul Apararii (dept. Terorism) este informat. Tatal lui Robert este pus sub supraveghere si primeste interdictie pe viata la zbor cu avionul.
 
Robert cade in timpul unui meci de volei si se raneste la genunchi. Invatatorul fuge imediat spre el, ii spala rana, il ridica si il duce pana la secretariat unde ii prinde un plasture si ramane cateva minute langa copil.
 
1973 - In scurt timp Robert se simte bine si se intoarce in pauza.
 
2009 - Tanarul invatator este suspendat imediat ca suspect de agresare sexuala a unui minor. Sentinta definitiva se da peste vreo doi ani si jumatate. Intre timp invatatorul lucreaza ca taximetrist.
 
 
 Multumesc ;-)

Vezi acum si alte articole
Stai! Vezi acum si alte articole amuzante din arhiva groapacuprosti.ro ...