Hai apasa Like !Gropacuprosti.ro - faze tari, clipuri tari, filme tari, muzica nouaShare
Cele mai tari bancuri!

Cum sunt femeile ?

Cercetarile recente au scos la iveala faptul ca personalitatea noastra joaca un rol mult mai important in mentinerea sanatatii sau prevenirea bolilor decat s-a crezut pana acum.
 
1. IMPULSIVA- Cel mai mare pericol pentru aceasta personalitate il constituie ulcerul stomacal. Se pare ca impulsivii raspund stresului cu o productie mai mare decat cea normala de acid, declansand astfel ulcerul peptic.
 
2. VOIOASA - Cea mai surprinzatoare descoperire facuta de cercetatori este ca oamenii bine dispusi mor mai repede. Contrar asteptarilor, voiosia si simtul umorului sunt invers proportionale cu longevitatea. O teorie sustine ca voiosii subapreciaza pericolele vietii si nu stiu sa faca fata situatiilor grele pe care nu le-au anticipat.
 
3. NELINISTITA- Oamenii nesinistiti sunt de 3 ori mai predispusi spre a avea tensiunea arteriala mare. Femeile cu diverse fobii, cum ar fi cea de inaltime, sunt predispuse sa se imbolnaveasca de inima, tensiune si colesterol mari.
 
4. AGRESIVA- Comportamentul ostil ii predispune pe astfel de oameni la ateroscleroza, inflamatii cronice si boli de inima. Una din teorii explica aceste riscuri ca fiind datorate faptului ca agresivii raspund prompt si puternic stresului, mintal si psihologic, crescand astfel tensiunea arteriala si ritmul batailor inimii. Si nervosii se si vindeca mai greu.
 
5. TIMIDA - Introvertitii sunt vulnerabili la infectiile virale si asta pentru ca au mai putin noduli limfatici activi, care ajuta la distrugerea virusurilor si a bacteriilor.
 
6. OPTIMISTA- Cei care vad mereu partea plina a paharului traiesc, in medie, cu 7 ani si jumatatea mai mult decat ceilalti. Si riscul de a muri prematur din cauza unei boli se reduce cu 55%. Unii cercetatori sunt de parere ca optimismul creste dorinta de viata, altii cred ca sociabilitatea joaca un rol cheie, scazand nivelul hormonului de stres, cortizonul.
 
 7. TACUTA- Pentru ca astfel de persoane isi reprima mereu sentimentele, ele sunt mult mai  predispuse sa se imbolnaveasca de cancer sau inima. Explicatia ar fi ca inima le bate mai tare, presiunea arteriala creste, vasele de sange se strang, toate acestea fiind daunatoare sistemului cardiovascular.
 
8 . ONESTA- Aceasta este trasatura care este asociata cu viata lunga, cu un efect vizibil asupra longevitatii prin mentinerea unei tensiuni arteriale normale si a colesterolului . Oamenii cinstiti evita riscul si, cel mai probabil, iau decizii sanatoase.
 
9. NEVROTICA- Si daca nu era indeajuns de greu sa fii nevrotic, acum  mai trebuie sa ai grija si la astm, dureri de cap, ulcer la stomac sau boli de inima. Explicatia este ca cei care au o astfel de personalitate prefera sa se invinovateasca si sa fie ostili, decat sa ceara ajutorul atunci cand au nevoie. Din aceasta cauza sunt mai stresati, au un sistem imunitar slabit si sunt mult mai vulnerabil in fata bolilor.
 
10. EXTROVERTITA- La fel ca si optimistele, extrovertitele sunt mai ferite de bolile de inima si isi revin mai repede dupa o boala. Asta pentru ca sunt mai putin stresate, dar exista si mai multe sanse ca ele sa fie obezze spre deosebire de nevrotice.
 
11. PESIMISTA- Cei care vad mai mereu partea goala a paharului, au cu 19% mai multe sanse sa moara devreme. Tot acesti oameni risca sa se aleaga si cu boala Parkinson. Cercetarii nu au reusit inca sa dea si o explicatie pentru care anxietatea si pesimismul pot declansa aceasta boalaMultumesc ;-)

Vezi acum si alte articole
Stai! Vezi acum si alte articole amuzante din arhiva groapacuprosti.ro ...