Hai apasa Like !Gropacuprosti.ro - faze tari, clipuri tari, filme tari, muzica nouaShare
Cele mai tari bancuri!

Cand si cum se fac copiii ?

PROGRAM. Japonezii lucreaza, in mod normal, 12 ore pe zi
Ingrijorata de faptul ca rata natalitatii a scazut alarmant, corporatia japoneza scurteaza programul angajatilor, astfel incat acestia sa aiba timp sa faca copii.

In Japonia, unde programul de lucru este de obicei de 12 ore, gigantul electronicelor, Canon, a decis sa-si lase angajatii sa plece mai devreme doua zile pe saptamana pentru a-i incuraja sa faca copii. Rata natalitatii in Japonia este de 1,34 si continua sa scada. "Canon are un program de planificare familiala foarte bine pus la punct. Scurtarea orarului angajatilor face parte din acest program", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, care a explicat ca angajatii vor putea pleca de doua ori pe saptamana la 17.30.
Aflate intr-o criza fara precedent din punct de vedere al natalitatii, autoritatile au cerut corporatiilor sa contribuie la rezolvarea acestei probleme.
Analistii au declarat ca populatia Japoniei imbatraneste mult mai rapid decat orice alta tara din lume, iar sociologii avertizeaza ca, daca autoritatile nu rezolva aceasta problema, pot aparea adevarate catastrofe demografice. "Este minunat ca putem pleca acasa devreme fara sa ne simtim vinovati", a declarat incantata Miwa Iwasaki, angajata a companiei japoneze. 
 
(Sursa CanCan)Multumesc ;-)

Vezi acum si alte articole
Stai! Vezi acum si alte articole amuzante din arhiva groapacuprosti.ro ...